Activiteiten juli en augustus

gebotteldegedichten

Tentoonstelling Marcel van Maele - 5 juli - 24 augustus 2019

God zij drank

gebottelde gedichten - boekuitgaven - boekobjecten - prenten en multipels

Vernissage 5 juli 2019 om 19u30

Marcel van Maele (1931-2009) was een markant en rebels figuur. Hij publiceerde dichtbundels, romans, scenario’s, bibliofiele uitgaven enz. Hij realiseerde diverse boekobjecten en creëerde talrijke literaire installaties. In al die acties blijft hij zijn  thematiek trouw: het conflict tussen de absolute individuele vrijheid en de druk van maatschappij en realiteit, die de vrijheid beperken. Bibliotheek Harelbeke is trots dat ze naast de reguliere uitgaven van romans, gedichten, toneelstukken… ook bibliofiele uitgaven, zeefdrukken, boekobjecten… kan tonen ter illustratie van de veelzijdigheid van Marcel van Maele

Zomerstand3

Zomerstand 2019

De bib gaat de uitdaging aan om ook deze zomer iedere lener aan het juiste zomerboek te helpen. Verdeeld over vijf categorieën bieden wij een gevarieerde selectie uit onze collectie aan, klaar om in de reiskoffer te verdwijnen. Dit jaar zijn de categorieën:  Pas binnengebracht (de klassieker), Duo’s in de misdaad (dubbel zo spannend), De lage landen (romans uit België en Nederland), Vakantieliefde (romantisch de zomer door) en een huis in… (Toscane, Provence, Umbrië… als het maar niet hier is).

Vind je niet wat je zoekt in onze zomerstand dan kun je ook nog onze selectie zomerboeken raadplegen. 100 recente titels in alle mogelijke genres (van ongelooflijk spannend tot buitengewoon romantisch) speciaal door ons geselecteerd om een lange hete zomer, of een koude natte, te overleven. De zomerlijst kan je terugvinden op www.bibliotheekharelbeke.be. Al wat je nu nog dient te doen is genieten van je leesvoer. Stap in die hangmat en lezen maar!

Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Kom van 29 juni tot 31 augustus schattenjagen in Harelbeke. Doe mee aan de gratis zoektocht van Vlieg en win leuke prijzen!

Er zijn drie zoektochten in Harelbeke: in het stadscentrum, in het Peter Benoitmuseum en in de bibliotheek. Doe mee aan de 3 zoektochten en win een superprijs! 

Haal het opdrachtenformulier in de bibliotheek, het Peter Benoitmuseum, het stadhuis of bij de deelnemende handelaars (te herkennen aan de affiche van Vlieg).

 

 

 

 

Maan

Infostand De maan

Op 21 juli is het precies 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Iedereen kan de iconische beelden van deze mijlpaal zo voor de geest halen, net als de zin die bij deze eerste stap hoort (one small step…). De maan verdient dus wat extra aandacht deze maand, vandaar deze infostand. Alle boeken, documentaires en speelfilms waarin de maan voorkomt bundelen we tot een infostand waar je helemaal moonstruck van wordt.

woodstock

Muzaiëk AUGUSTUS: 50 jaar WOODSTOCK

50 jaar geleden, meer bepaald van 15 tot 18 augustus 1969, werd op een weide in het Amerikaanse plaatsje Bethel het grootste hippie-evenement ooit georganiseerd. Het Woodstock festival beloofde 3 days of peace & Music, maar het werden vooral drie dagen van muziek en chaos met ruim 400.000 bezoekers. De line-up kan historisch genoemd worden met toppers als: Joe Cocker, Janis Joplin, Jimmy Hendrix, Grateful dead, The Who,  … We blikken nostalgisch terug op dit hoogtepunt van de hippiecultuur en hopen dat de zomer van 2019 ook een  summer of peace and music mag worden.

En verder

 

Schrijver van de maand juli: Arnon Grunberg
Jeugdauteur van de maand juli: Mylo Freeman
Muzaïek juli: de accordeon

Schrijver van de maand augustus: Isabel  Allende
Muzaïek augustus: 50 jaar Woodstock
Het laatste kabinet juli / augustus: Simon Vinkenoog

Infostand de maan + de maanlanding
Leesbevordering / letterenbeleid / boekhandelswezen

 

Sluitingsdagen Bib

Donderdag 11 juli

Donderdag 15 augustus