Activiteiten februari

LodeLaperre

Tentoonstelling Vase / Lode Laperre

TENTOONSTELLING
VASE - LODE LAPERRE
Periode: 4 - 29 februari 2020
Vernissage: donderdag 6 februari 2020 om 19.30 uur
Toelichting: Sven Vanderstichelen

Lode Laperre (°1966) studeerde plastische kunstenaan het Sint-Thomasinstituut te Brussel. In de
periode 1990-1995 wordt het vroege werk van Lode Laperre meermaals bekroond.
In de periode 1998-1999 krijgt zijn werk nieuwe impulsen dankzij een aantal reizen naar Zuidoost-Azië. Zijn werk is inmiddels duidelijk beïnvloed door de oriëntaals-occidentaals beeldtaal. Lode Laperre werkt haast uitsluitend met acryl op doek.Voor zijn tentoonstelling in de Bibliotheek Harelbeke kiest Lode Laperre de titel Vase, die suggereert afzetting of bezinksel doorheen de tijd. In deze tentoonstelling blikt hij dan ook terug op 10 publicaties over zijn werk die verschenen in de periode dat hij in Harelbeke woonde. Uit elke publicatie toont hij 1 schilderij.

Kunstuitleen in de bib

Schilderijen en inkttekeningen van Lode Laperre mogen tijdens de tentoonstelling ontleend worden. Het meest ontleende werk wordt verloot. Alle tentoongestelde schilderijen en inkttekeningen van Lode Laperre worden door de Bibliotheek Harelbeke uitgeleend. Elk werk kan maximaal 4 weken worden ontleend, en dit gedurende een periode van 6 maanden. Mits het betalen van een symbolische waarborgsom van € 20 kan men een schilderij/inkttekening meenemen om het thuis een tijdelijke plek te geven. Het werk dat in die periode het meest wordt ontleend, wordt verloot aan een van de ontleners. Met dit experiment wil de Bibliotheek Harelbeke kunst nog dichter bij de mensen brengen. Een unieke gelegenheid om een werk van Lode Laperre tijdelijk in huis te halen.

 

PhilippeClaudel

Tentoonstelling Philippe Claudel 'Leven en werk'

TENTOONSTELLING
PHILIPPE CLAUDEL 'Leven en werk'
Periode: 3 - 29 februari 2020

Een van de meest gelezen schrijvers in de Bibliotheek Harelbeke is Philippe Claudel. Claudel is geboren en getogen in Dombasle-sur-Meurthe, 19 km ten zuidoosten van Nancy. Hij wordt er geboren op 2 februari 1962 en woont er nog steeds, samen met zijn vrouw en adoptiedochter.
Philippe Claudel debuteert in 1999 met Meuse l'oubli of Rivier van vergetelheid en sinds dat begin van zijn carrière verschijnt er elk jaar wel een roman, een verhalenbundel, een bibliofiele uitgave, een toneeltekst, een filmscenario, ...
Inmiddels is dit een indrukwekkend oeuvre geworden dat vooral getuigt van een sociaal engagement met veel aandacht voor de menselijke gevoelens. Zijn literair werk is een voortdurende zoektocht naar het mysterie 'mens'. Thans tonen we in de Bibliotheek Harelbeke een tentoonstelling over leven en werk van Philippe Claudel + een groot aantal gesigneerde boeken.

AnnPeuteman

Lezing - op de koffie met... Ann Peuteman - Grijsgedraaid

LEZING - OP DE KOFFIE MET... ANN PEUTEMAN - GRIJSGEDRAAID
Maandag 10 februari 2020 om 14 uur
Gratis lezing. Graag inschrijven via info.bibliotheek@harelbeke.be

In haar boek Grijsgedraaid (2019), beschrijft Knackredactrice Ann Peuteman hoe we tachtigplussers alles uit handen nemen wat het leven leuk en spannend

maakt: hun auto, hun geld, lekker koken, intimiteit, hun privacy ... Allemaal met de beste bedoelingen. Daarbij gaan we voorbij aan het feit dat het volwassen, wilsbekwame mensen zijn die hun eigen beslissingen kunnen nemen. Ann Peuteman brengt deze maatschappelijke betutteling onder de aandacht en gaat op zoek naar mogelijke oplossingen.
 

L.H. Wiener

lezing L.H. Wiener

LEZING L. H. WIENER
Vrijdag 28 februari 2020 om 19.30 uur
Interviewer: Christophe Vekeman
Gratis lezing! Graag inschrijven via info.bibliotheek@harelbeke.be

L.H. Wiener schreef in de meer dan vijftig jaar van zijn schrijverschap een indrukwekkende hoeveelheid verhalen verspreid over elf bundels en een aantal romans. Zijn werk werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Zijn eerste verhalen verschenen al in 1966 zonder veel aandacht van literaire critici en media. Wiener bleef dapper doorschrijven voor een kleine maar trouwe groep van fans. Erkenning kwam er in 2002 bij het verschijnen van zijn tweede roman Nestor. Hiervoor kreeg hij de F. Bordewijk-prijs. Auteur Christophe Vekeman interviewt voor ons de meester van het kortverhaal. Een tweegesprek dat je niet mag missen!

In de kijker

Schrijver van de maand en Het Laatste Kabinet: Philippe Claudel

Muzaïek: hedendaagse Franse muziek

Jeugdschrijver van de maand: Kolet Janssen

Infostand

Valentijnsdag