Activiteiten in december

Bestof

Best of 2020

Lijstjestijd!!! Op het einde van het jaar wordt altijd de rekening gemaakt en dat is in dit vervloekte jaar niet anders. Wij presenteren dus ook nu de Best of 2020. Het bib-team heeft veel kunnen lezen, luisteren en kijken en dat heeft geresulteerd in een indrukwekkend eindejaarslijstje. Geniet mee van wat voor ons de beste boeken, dvd’s en cd’s waren die in 2020 het levenslicht zagen. Van prentenboek, tot kookboek, van animatiefilm tot serie en van klassiek tot pop.

Eindejaars2020

Kerst en eindejaars

Net zoals alles dit jaar zullen ook de feestdagen er helemaal anders uitzien dan we gewend zijn.. Maar het is niet omdat alles bubbelgewijs en coronaproof moet gebeuren dat het niet leuk en gezellig mag zijn in de laatste donkere dagen van het jaar. En naar goede gewoonte zal de bib je daar ook dit jaar bij helpen. Culinaire tips à volonté, sfeervolle kerstfilms voor het hele gezin, de mooiste kerstmuziek en de leukste creatieve ideeën voor in en rond het huis, kortom alles om er een mooi en sfeervol eindejaar van te maken.

JeanetteWinterson

In de kijker

Schrijver van de maand: Jeanette Winterson
Jeugdschrijver van de maand:  Milja Praagman
Muzaïek: kostuumdrama's
Het Laatste Kabinet: Denmark

 

Harelbekeindeliteratuur

Harelbeke in de literatuur

Een literair-historische benadering
1. Aankondiging

We kondigen het nu al aan. Op donderdag 28 januari 2021 stelt bibliothecaris Jan Van Herreweghe een volledig herziene en bijgewerkte versie voor van zijn boek Harelbeke in de literatuur. Een literairhistorische benadering. Het boek, 400 pagina's dik, vertelt over de geschiedenis van Harelbeke aan de hand van wat diverse auteurs daarover in hun romans, verhalen, gedichten, essays, dagboeken, brieven, strips, ... hebben neergeschreven.

2. Quiz
Wie zijn kennis over Harelbeke wil testen, kan dat aan de hand van een quiz. Deze bevat 16 vragen. Wie 14 van de 16 vragen correct beantwoordt, wint een gesigneerd exemplaar van de nieuwste versie van het boek.

Het formulier met de quizvragen is nu beschikbaar in de Bib.