Activiteiten december

Dhondt

Tentoonstelling Obstakels / Inge Decuypere en Isa Dhondt

TENTOONSTELLING
Obstakels / Inge Decuypere en Isa Dhondt

6 - 30 december 2019

Deze maand hebben we een duo-tentoonstelling in de bib

Het werk van Inge Decuypere is gebaseerd op literatuur, ze tracht wat ze gelezen heeft in beelden te vertalen. “Literatuur gaf mijn leven vorm, deze vorm geef ik terug”.

Onmacht in de grote ruimte is een constante in het werk van Isa D’hondt. Het is een obstakel dat ze steeds moet nemen. Met haar tekeningen, schilderijen en ruimtelijk werk probeert ze vat te krijgen op de ruimte, te ‘begrijpen’. Kijken en uitpuren, daarvoor vertrekt ze vanuit haar tekeningen

Vernissage: donderdag 5 december 2019 om 19.30 u
Spreker: Inge Braeckman, kunstcritica en dichteres

Boekenverkoop

Boekenverkoop

We sluiten het jaar af met een verkoop van afgevoerde boeken. Vanaf maandag 2 december kan u een hele maand koopjes komen doen tijdens de openingsuren van de bib . Voor €0.50 gaat u naar huis met een boek of cd. 5 Uitpas-punten zijn goed voor 4 afgevoerde materialen. Wie er snel bij is heeft de beste keuze, maar we vullen gedurende de maand nog regelmatig aan.

Feest

Infostand: Hoe overleef ik de feestdagen?

Alles wat je nodig hebt om de feestdagen echt feestelijk te maken kan je vinden in onze eindejaars-infostand. Kom langs in de bib en je kerstmenu wordt een topper, je servetten hebben een spectaculaire vorm, je huis is prachtig versierd met eigen creaties, je maakt je eigen little black dress en op de achtergrond speelt de sfeervolste kerstmuziek. Laat alle stress maar varen, de bib sleurt je moeiteloos door de feestdagen heen.

Best of 2019

Het einde van het jaar staat synoniem voor lijstjestijd. Alle kranten en tijdschriften maken de balans op en selecteren het beste van het voorbije jaar. En ook het bib-team houdt wel van een lijstje en heeft dus ook dit jaar weer een prachtige eindejaarslijst samengesteld. De mooiste boeken, films en muziek uit 2019 (en uit onze collectie), verzameld in een overzichtelijk lijstje. Voor alle leeftijden, over alle genres heen, maar bovenal van topkwaliteit. Geniet samen met ons van de oogst van 2019. Vanaf eind december in de bib.

Infostands

Infostand boekhandels en boekhandelaren n.a.v. Dag van de Boekhandel - Zaterdag 7 december 2019

Infostand ‘het syndroom van…

Infostand sinterklaas en kerstmis

Schrijver van de maand: Louis De Bernières

Muzaïek: Natuurfilms

Jeugdauteur van de maand: Caja Cazemier

Het laatste kabinet: Stefan Brijs

Het Geheugen van de Mensheid in een nieuw kleedje

Het Geheugen van de Mensheid is het maandelijks tijdschrift van de Bibliotheek Harelbeke. Het bevat een overzicht van de activiteiten, mededelingen, krantenknipsels… die de gebruiker van de bibliotheek aanbelangen. De titel is een metafoor voor het begrip, het instituut ‘Bibliotheek’. De bibliotheek is immers een rijke bron aan informatie en kennis. Het is een opslagplaats waarin men op zoek kan gaan.

Het Geheugen van de Mensheid bestaat reeds sinds 1997. Vanaf half december 2019 presenteren we het nummer van januari 2020 in een totaal nieuw kleedje. Een nieuwe lay-out. Een groter lettertype. Meer overzicht… kortom: aangenamer om lezen.