JandeMaesschalck

TENTOONSTELLING JAN en JACO DE MAESSCHALCK

Periode: 3 april - 2 mei 2020
Vernissage: donderdag 2 april 2020 om 19.30 uur (afgelast)
Toelichting: Stef Van Bellingen

Jarenlang schilderde Jan De Maesschalck (°1958) schilderijtjes voor de boekenbijlage van De Morgen. Ik was zo gefocust op die geschilderde prenten omdat er meestal een boek én een vrouw of meerdere boeken én een vrouw in figureerden. In die mate dat ik ze weken na elkaar heb uitgeknipt en bewaard in plastieken hoezen en vervolgens geklasseerd in een stevige map met ringen.
Die wekelijkse boekenprent publiceren hield Jan meer dan 13 jaar (1997-2011) vol, een unicum in de freelance wereld.

De appel valt soms niet ver van de boom. Jaco De Maesschalck (°1988) is deeltijds werkzaam in een openbare bibliotheek en deeltijds actief als beeldend kunstenaar. Jaco De Maesschalck is al meer dan vijf jaar intensief werkzaam als illustrator/schilder en exposeerde reeds in De Foyer in Sint-Niklaas en de Zebrastraat in Gent. Hij maakt zowel vrijer, beeldend werk als meer toegepaste illustraties.

 

WouterDeboot

LEZING DWARS DOOR OCEANIË door Wouter Deboot

Wouter Deboot is journalist en fervent fietsliefhebber. Voor Iedereen Beroemd ging Deboot al meermaals op zijn fiets verhalen sprokkelen. Nu maakte hij een magische fietstocht van 7.000 kilometer, dwars door de Australische woestijn en Nieuw-Zeeland. Dwars door Oceanië is een avond vol spannende en ontroerende verhalen.
 

Donderdag 23 april 2020 om 19u30 in Bibliotheek Harelbeke. Gratis lezing! Inschrijven via info.bibliotheek@harelbeke.be of 056 733 440

 

In de kijker

Schrijver van de maand: Jan Cremer

Jeugdschrijver van de maand: Rébecca Dautremer

Muzaïek: garagerock

Laatste kabinet: Günter Grass

Infostand

Maand van de filosofie

Wielersport & wielerpoëzie