't Was ol weg

'tWas ol weg

Een machtige en ontroerende kroniek over veerkracht, een ontroerend verhaal over trouwe vriendschap en een aandoenlijke boodschap van hoop.
Meer dan honderd jaar geleden ging de wereld ook in lockdown. Oorlogskoorts en Spaanse griep hadden de mensheid in hun greep. Stefan Vancraeynest destilleerde uit het vele historische materiaal het verhaal van iemand die alles van heel dichtbij meemaakte: van het zoeken naar een schamele abri tot het betrekken van zijn stenen huis, negen jaar later. Het werd een intense vertelling over de eerste jaren na Den Grooten Oorlog en hoe de Westhoek als een feniks uit zijn as herrees.

Je krijgt geen zoveelste reconstructie van oorlog en pijn, maar een verhaal over veerkracht en hoop, zelfs na de moeilijkste lockdown uit onze Vlaamse geschiedenis. Bart Cafmeyer vertelt dit ontroerende, maar ook grappige verhaal op een heel intense manier. Kobe Sercu lardeert tussen de vele anekdotes enkele hoogstpersoonlijke liedjes over verlies en verdriet, maar vooral over opstaan en weer doorgaan.

'tWas ol weg gaat door op vrijdag 14 oktober van 20.00u tot 22.00u in de Sint-Ritakerk, Julius Sabbelaan 43.

Kaarten bestellen kan via CC Het Spoor