Tentoonstelling Tapijtsgeest

Gepubliceerd op Donderdag 05 augustus 2021
11 september 202103 oktober 2021
Tapijtsgeest

In de voorbije 80 jaar werd Zuid-West-Vlaanderen dé plek bij uitstek voor de productie van tapijten en meubelstoffen, maar ook fluweel, namaakbont, grasmatten... Erfgoed zuidwest ging op zoek naar verhalen en ervaringen van ‘textiliens’. Met als resultaat een tentoonstelling die verschillende aspecten van het textielleven in de regio belicht.

Tapijtsgeest loopt van 11 september tot en met 3 oktober in het Peter Benoit Huis (Marktstraat 55) en is open op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Tapijtsgeest is een project van de regionale erfgoedcel erfgoed zuidwest. Meer info over het project kan je vinden via www.tapijtsgeest.be.

workshop tapijtsgeest

Activiteiten

Workshop "Maak je eigen tapijtje"

Tijdens de tentoonstelling “Tapijtsgeest” kan je een gratis workshop smyrnatapijt of knopentapijt volgen. Waan je een tapijtwever. Ga aan de slag met wolletjes, weefraam en/of smyrnanaald. Smyrna is een oude knooptechniek, je kan er wandtapijtjes, kussens of vloerkleedjes mee maken. Kettingdraden, riet en inslag? Op het weefraam leer je al doende weven. Het resultaat: een eigen wandtapijtje of vloerkleedje! 

  • zondag 12 september om 13 uur en 15u30
  • zondag 19 september om 13 uur en 15u30

Het aantal deelnemers is beperkt, inschrijven kan op voorhand via musea@harelbeke.be. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deelnemen samen met een begeleidende ouder. 

Rondleiding

Een gids neemt je mee doorheen de tentoonstelling en vertelt je meer over het hele project Tapijtsgeest. De rondleiding is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt, inschrijven kan op voorhand via musea@harelbeke.be

  • zondag 3 oktober om 14 uur